Εισαγωγή

Γνωρίσαμε τον Sexpyr αρκετά χρόνια πριν, μέσα από το Rap-Hip hop. Τόσο από ατομικές δουλειές όσο και από συνεργασίες του με διάφορους καλλιτέχνες του χώρου.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουμε γνωρίσει και κάποιες άλλες πτυχές του Sexpyr μέσα από τις εκπομπές που κάνει στο Youtube. Με έντονη τη σαρκαστική διάθεση και με ιδιαίτερη προσέγγιση στα θέματα που θίγει φαίνεται πως οι εκπομπές του βρήκαν ανταπόκριση στον κόσμο.

Τόσο με τη συμμετοχή του στο Comedy Lab όσο και μέσα από συνεργασίες με διάφορους Youtubers και comedians, όπως την Στέλλα Καμπακάκη, τον Αλέξανδρο Τίτκωβ, τον Διονύση Ατζαράκη και το Θωμά Ζάμπρα, τον Αλέξανδρο Κοντοπίδη, τους αδελφούς Δούρβα και άλλους, κέρδισε τη δική του θέση στο χώρο των comedians.

sexpyr lyrics

 

Εκπομπές

  1. SEXPYR’s 2 Fight Show (sexpyrtv)
  2. SEXPYR’s Αν…Boxing (sexpyrtv)
  3. SEXPYR’s eating (sexpyrtv)
  4. Vegans (comedylab-thebitchchannel)
  5. Sexy time (thebitchchannel)

Είναι μόνο μερικές από τις εκπομπές που μας παρουσιάζει στο Youtube.

Η τελευταία εκπομπή από το SEXPYR’s 2 Fight Show:

 

Ερωτήσεις

Μετά από αυτή τη μικρή εισαγωγή νομίζω πως ήρθε η ώρα για μερικές ερωτήσεις ώστε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον Sexpyr.

 

Ερωτήσεις προσωπικότητας (Επιλεγμένες από το ερωτηματολόγιο του Προυστ)

 

1.Ποια είναι η παρούσα διανοητική σου κατάσταση;

Ισορροπώ με μεγάλη δυσκολία πάνω σε σχεδία που πλέει σε ένα σχετικά φυσιολογικά ταραγμένο ωκεανό όπου το ρόλο της θάλασσας παίζουν οι υποχρεώσεις, το ρόλο των καιρικών συνθηκών οι εκάστοτε συνεργάτες και οι ανάγκες που προκύπτουν από τη συνεργασία μας και το ρόλο της σχεδίας οι επιδεξιότητες που έχω αναπτύξει για άλλους καλά για άλλους μέτρια και για άλλους άριστα όλα αυτά τα χρόνια.

 

2. Ποιο ταλέντο θα ήθελες να έχεις;

Να προωθώ καλύτερα τον εαυτό μου καθώς αυτό είναι ένα πράγμα που πάσχω. Μέσα στο χαμό των δραστηριοτήτων μου ξεχνάω που λέμε να προμοτάρω αυτά που κάνω, καθώς δεν αποτελεί στον εγκέφαλο μου προτεραιότητα. Μπαίνουμε studio ηχογραφούμε ή μαγνητοσκοπούμε κάποιο video, παίζουμε τα τραγούδια live ή ανεβάζουμε τα video και όλο αυτό λειτουργεί λυτρωτικά για την ψυχολογική μας ευρωστία οπότε όλα τα άλλα είναι σχετικά ασήμαντα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε όποιου το διαδικτυακό ή συναυλιακό διάβα βρεθούμε να πιστεύει ότι μας είδε για πρώτη φορά, ότι είμαστε και γαμώ αλλά είμαστε αδικημένοι. Στην πραγματικότητα απλά δεν μπόρεσα ποτέ να με προωθήσω σωστά και αυτός ο καημός είναι που θα με φάει πριν τον φάω εγώ.

 

3. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος μύθος για τη διασημότητα;

Δεν έχω τρελαθεί τόσο ώστε σε μια χώρα 10 ανθρώπων να θεωρώ τον εαυτό μου διάσημο για να ξέρω. Παρόλα αυτά χρησιμοποιώντας τα λόγια ενός συναδέλφου, θα μπορούσα να πω πως είμαι παραλίγο διάσημος δηλαδή καταστάσεις όπως:

-φίλε ασχολείσαι με τη μουσική

-έχω κάνει το 10 λεπτά κήρυγμα

-δεν το έχουν κάνει τα ημισκούμπρια

*

-ήμουν στη διαφήμιση για το λαικό λαχείο

-την ποια

-την τσαχπίνα μου γειτόνισσα που έπαιζε ένα χρόνο και σας είχε πρήξει τα αρχίδια?

*

Πιστεύω να γίνομαι κατανοητός

 

4. Ποιο χαρακτηριστικό προτιμάς σε κάποιον;

Τη δημιουργικότητα και την φερεγγυότητα γιατί ως γνωστό οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους ενώ οι κακοί τους καλούς σκύλους.

 

5. Ποιο είναι το αγαπημένο σου απόφθεγμα;

‘’Οι τέχνες και η επιστήμη είναι δύο υπέροχα πράγματα, αν δεν χρειάζεται να βγάλεις το ψωμί σου από αυτά’’

Παραποιημένο απόφθεγμα του Albert Einstein ( 1879-1955 , Γερμανοεβραίος φυσικός-για τους άσχετους και γιατί ποτέ δεν ξέρεις)

 

6. Ποιες λέξεις ή φράσεις χρησιμοποιείς υπερβολικά;

Τη λέξη –Αυτό-, στην προσπάθεια μου να συμφωνήσω με κάποιον και να επιταχύνω τη συζήτηση

 

7. Σε ποιες περιπτώσεις λες ψέματα;

Όταν αφορά κάτι που θα στεναχωρήσει κάποιον για κάποια προσωπική του συνήθεια ή ιδιαιτερότητα ή πράξη και μπορεί να αποφθεχθεί. Πολλές φορές μπερδεύουμε την αγένια με την ειλικρίνεια και γίνεται μύλος η κατάσταση. Σε σημαντικά θέματα δε λέω ποτέ ψέματα γιατί πολύ απλά το ψέμα όπως γνωρίζουμε όλοι σε βρίσκει πάντα ωσαν το μπούμεραγκ.

 

8. Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Την ανάγκη για έκφραση.

9. Τι θεωρείς πιο σημαντικό στους φίλους σου;

Να μην χρησιμοποιούν τη φιλία ως δικαιολογία, αλλά ως καταφύγιο στα δύσκολα. Οι φράσεις οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους ή το δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι με καθοδηγούν μια ζωή.

10. Διάλεξε πέντε λέξεις που περιγράφουν τον εαυτό σου;

Πληθωρικός, Εκφραστικός, Αυθεντικός, Σαρκαστικός και Παρορμητικός-δυστυχώς-

sexpyr promolyrics

 

Λοιπές Ερωτήσεις

 

1. Πες μας 2 λόγια για εσένα; Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Rap?

Κλασσικά και εικονογραφημένα χωρίς να είστε και υποχρεωμένοι να τα ξέρετε. Το 1997 έφτιαξα με κασέτα σε μορφή ντέμο την πουλούσα δεξιά και αριστερά να βγάλω τα έξοδα παραγωγής της έφτασε στα χέρια του Μεντζέλου με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε αν θα ήθελα να ασχοληθώ λίγο πιο οργανωμένα με αυτό και μετά από 20 χρόνια είμαι ακόμα εδώ. Μάλλον ασχολήθηκα τελικά.

sexpyr live

 

2. Πως βλέπεις το hip hop στην Ελλάδα; έχει αλλάξει κάτι από τη στιγμή που ξεκίνησες μέχρι σήμερα; Και αν ναι τι είναι αυτό;

Από την πρώτη στιγμή το είδα με κακό μάτι. Όλοι οι ενασχολούμενοι με το είδος διακατέχονται από μια υπέρμετρη αλαζονεία και τσαπατσουλιά, το ταλέντο το ψάχνεις με το κυάλι, πολλά φρουρού και αρώματα παντού και πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων καλλιέργεια μηδέν. Ανέκαθεν με τραβούσε η σάτιρα και τα παρακλάδια της, καλλιτέχνες όπως ο Τζίμης ο Πανούσης, οι Monty Python, ο Χάρυ Κλυν, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Benny Hill, Jim Karrey αλλά και πιο σύγχρονοι όπως ο Will Ferrell και ο Sacha Baron Koen αποτελούν τη βάση των επιρροών μου και θα με καθοδηγούν σε κάθε μου κίνηση θέλω δε θέλω. Φυσικά είχα την τύχη να συνεργαστώ και να παίξω και με πολλά εφηβικά μου είδωλα όπως τα Ημισκούμπρια, οι Τσοπάνα Rave αλλά και καλλιτέχνες που θαύμασα μεταγενέστερα και έκατσε να τα πούμε και δημιουργικά όπως οι ΤΡΙ.Π.Α. ΚΡΟΥ, ο Μαύρος Ήλος, το Πλοκάμι του Καρχαρία, οι Ανώριμοι, ο Σπύρος ο Γραμμένος, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και πολλοί άλλοι.

 

sexpyr - mauros ilos

 

3. Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τις εκπομπές στο Youtube;

Βιντεάκια σατιρικά έκανα πάντα αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια και υπήρξε τεχνική βελτίωση των μελών της ομάδας μας, ωρίμασαν οι συνθήκες και έτσι αρχίσαμε να τα βγάζουμε συστηματικά στο youtube. Έτσι και αλλιώς η τηλεόραση είναι νεκρή όποτε το youtube αποτελεί ένα μέσο αν δίνεις γέλιο στον κόσμο ή τουλάχιστον να νομίζεις πως το κάνεις.

4. Έχεις σχεδιάσει τα επόμενα βήματα σου στο χώρο του Youtube; Τι να περιμένουμε από εσένα στο κοντινό μέλλον;

Έρχεται δίσκος με τον Bobbys Tsimblidas έναν διάσημο Ελληνοαμερικάνο μουσικό παραγωγό με 17 περίπου τραγούδια και την ονομασία ‘’Αντεγκραου’’ ενώ περιμένουμε να βγει παράλληλα και το αντίο του Γιάννη το ‘’2’’ με το Βασίλη Λόγιο από ΤΡΙ.Π.Α. ΚΡΟΥ σε παραγωγή του μετανάστη παραγωγού και beat maker από τη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. cenobite. Συγχρόνως έρχονται κάποια νέα επεισόδια του SEXPYR’s 2FIGHTSHOW και εκπομπές πολλές για την πάρτι μας κυρίως με τη Στέλλα Καραμπακάκη. Τέλος ετοιμάζω ένα δίσκο με την μπάντα μου ΣΕΧΤΑ band ο οποίος θα είναι μαυροσατιρικός με μίξη παραδοσιακών και μεταλλάδικων ήχων και μελωδιών.

 

sexpyr - sexta band

 

5. Ξέρω ότι κάνεις και live παραστάσεις- εμφανίσεις και με άλλους stand up comedians. Τι να περιμένει κάποιος να δει όταν έρθει σε μία τέτοια παράσταση;

Από μουσική και πρόζα που προκαλεί εκρήξεις γέλιου, dj set από τον ipsychos για όλα τα primo gousto spaghetini μέχρι κείμενα από προικισμένους stand up comedians που πραγματικά εμφανίζουν εξαιρετικό κωμικό ενδιαφέρον. Στη σελίδα μας στο facebook αποκαλύπτονται κάθε φορά όλα.

6. Πες μας δυο λόγιο για την Promolyrics. Έχεις δημιουργήσει το καλλιτεχνικό σου προφίλ στο site μας, πως βλέπεις το σκηνικό; Θα συμβούλευες κάποιον να κάνει το προφίλ του στο site;

To συνηθέστερο πρόβλημα που παρουσιάζεται σε ένα κωμικό ή σατιρικό τραγούδι είναι η κατανόηση των στίχων και κατά συνέπεια του αστείου. Η ύπαρξη ενός τέτοιου site κρίνεται ως απαραίτητη για εμάς τους δύσμοιρους που τους περισσότερες φορές οι στίχοι μας δεν γίνονται κατανοητοί, παραφράζονται και το χειρότερο αγνοούνται. Ανεπιφύλακτα λοιπόν προτείνω την δημιουργία προφίλ στο site από τους ίδιους τους καλλιτέχνες ώστε να εξασφαλίζεται η ακεραιότητα του δημιουργήματος τους

Added by

PromoLyrics

SHARE