Μιλάμε για ονόματα που δε χρειάζονται πολλές εξηγήσεις. Για τους πρωτεργάτες του battle αλλά και της εμπορευματοποίησης του ραπ στην Ελλάδα. Μιλάμε για τους ΖΝ. Και πιο συγκεκριμένα για τον Μηδενιστή και τον Υπο. Δυο rappers της ομάδας που όχι μόνο έκανε μουσικές κινήσεις που για την εποχή της δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτές αλλά και κινήσεις που ήταν ριψοκίνδυνες αφού βρέθηκαν σε σημείο να απαγορευτούν σαν συγκρότημα από την Ελλάδα (κάποια μέλη της ομάδας ΖΝ).

“Στη καρδιά τους τόσα χρόνια ΖΝ” -Μηδενιστής 2015

Δίκαια λοιπόν έχουμε να λέμε για μια από της μεγαλύτερες κόντρες της ελληνικής Hip-Hop ιστορίας. Από την μια έχουμε τον Μηδενιστή που με την καινούργια του κυκλοφορία “Μεγάλος Ήρωας 2 part. 1” (Η συνέχεια του θρυλικού δίσκου “Μεγάλος Ήρωας”) έθεσε την άφορμη να κλιμακωθεί μια προϋπάρχουσα κόντρα. Και από την άλλη τον Υπο που με τη δισκογραφική του (Την Capital Music τη μεγαλύτερη τραπ δισκογραφική στην Ελλάδα) και το κοινό που τον ακολουθεί μπορεί πολύ εύκολα να ετοιμάζει την απάντηση του.

“17 χρόνια μόνος, στο 97 σταμάτησε ο χρόνος” -Υπο 2015

Με τη θέση που πήρε ο Μηδενιστής στο Μεγαλος Ήρωας 2 φαίνεται πως θα έχουμε να κάνουμε με κάτι ακόμη μεγαλύτερο από την δικιά τους κόντρα. Κάτι που διχάζει τη σκηνή εδώ και χρόνια. Τη κόντρα Underground vs Mainstream. Το ΖΝ όντας σημαντικό και για τα δυο πεδία δείχνει από μόνο του το μέγεθος αυτής της κόντρας. Από την μια ο Μηδενιστής που ξεκίνησε στην μόνη τότε σκηνή κατάφερε να ανέβει, να κάνει πολλές mainstream επιτυχίες και να συνεχίσει σε ποιο underground ρυθμούς σαν αυτόν του καινούργιου του δίσκου. Και από την άλλη ο Υπο που έχοντας την ίδια αρχή με τον Μηδενιστή κατάφερε να χτίσει τη πρώτη Hit-making Trap δισκογραφική στην Ελλάδα. Την Capital Records. Μάστορες του στοιχείου της διαμάχης στο Hip- Hop και οι δυο φαίνεται πως θα πάρουν όλα τα μάτια του κοινού φέτος.

“Λάθος τα ζύγισες, να σε σώσω αν θυμάσαι μου ζήτησες” -Μηδενιστής 2018

Ίσως να μην έχουμε δει πολλά ακόμη και να μην ξέρουμε πως αυτή η κόντρα θα καταλήξει. Ένα είναι σίγουρο όμως. Όταν δυο rappers τέτοιας κλάσης συγκρούονται. Η διαμάχη δε μπορεί να είναι τιποτα λιγότερο απο συγκλονιστική.

Added by

Trik

SHARE